
Carla Garrido B2A2
SPENCER
La princesa Diana es troba amb els seus fills a la finca de Sandringham. El que hauria de ser un meravellós respir nadalenc es converteix, en canvi, en una successió d'obligacions no desitjades. Mentrestant, el Príncep Carles d'Anglaterra està veient obertament amb Camilla Parker-Bowles, el que obliga a Diana a interpretar el paper implacable de l'estimada i fidel esposa davant dels paparazzi que segueixen cadascun dels seus moviments.
Anàlisi de la pel·lícula
El director d'aquesta película es Pablo Larraín, és un cineasta xilè, nominat als Premis Óscar en 2013 per No, així com als Premis Globus d'Or en 2015 per El club i en 2016 per Neruda. En 2016 va estrenar la pel·lícula Jackie, sobre la vida de Jacqueline Kennedy. Aquesta obra es considera dramàtica i biogràfica.
Recursos visuals:
Els plans que hi predominen els plans sencers i migs, tot i que també s'utilitzen plans aeris i generals per situar-nos en l'espai.
Pel que fa al moviment de la càmera, al llarg del llargmetratge s'utilitza la càmera estàtica, sí que en alguna escena, com en la que camina pel camp fins a l'espantaocells, fan ús de la tècnica de travelling
A la posada en escena, solen centrar-se amb els personatges donant-nos una part visual de l'espai on se situen i omplint aquest amb petits detalls que aporten molt significat dins de la trama. Com en l'escena de la taula de billar on les boles són una clara representació del suport de cadascú dels protagonistes. La blanca sent la Diana i la negra en Charles.
EN L'ESCENOGRAFIA
Es pot veure tota mena de continuïtat a través del film, des de moviment, fins il·luminació. Intercala amb escenografia realista que, com he mencionat abans, pot tenir algun significat amagat. Fent referència als recursos estilístics, a l'escena del billar una altra vegada, trobem una clara metàfora. En el cas de l'audio, la música que s'escolta es d'estil barroc i el rock clàssic. També amb moltes cançons populars dels 90. Domina la llum funcional, és a dir, la que es descobreix a dins de la imatge, és el cas de les làmpades de paret o de sostre. Potser es fa ús de llum motivada, en les escenes exteriors, i la de flash en moments que apareixen els paparazzis. Predomina una gamma cromàtica intensa. Al ser basada en fets reals, el vestuari són còpies del que portaven la majoria de personatges a la vida real. Tots influenciats clarament pels 90 adinerats i elegants. En el cas de la protagonista, porta molt vestuari de la marca Chanel, i tot i ser de la reialesa no perd la humilitat, vestint en texans en diversos moments.
Els actors d'aquesta pel·lícula son els següents:
Kristen Stewart as Diana, Princess of Wales (née Spencer)[2]
Kimia Schmidt as nine-year-old Diana
Greta Bücker as late-teenage Diana
Timothy Spall as Equerry Major Alistair Gregory (based on David Walker)
Jack Farthing as Charles, Prince of Wales
Sean Harris as Darren McGrady, the Royal Head Chef
Sally Hawkins as Maggie, the Royal Dresser
Jack Nielen as Prince William
Freddie Spry as Prince Harry
Stella Gonet as Queen Elizabeth II
Richard Sammel as Prince Philip, Duke of Edinburgh
Elizabeth Berrington as Anne, Princess Royal
Amy Manson as Anne Boleyn
James Harkness as Footman Paul
John Keogh as Michael
Ryan Wichert as Staff Sergeant Wood
Thomas Douglas as John Spencer, 8th Earl Spencer
Emma Darwall-Smith as Camilla Parker Bowles
Niklas Kohrt as Prince Andrew, Duke of York
Olga Hellsing as Sarah, Duchess of York
Mathias Wolkowski as Prince Edward
Oriana Gordon as Lady Sarah Armstrong-Jones
